петак, 15. јун 2018.

Bademovo ulje

BADEMOVO ULJE
 OPŠTE KARAKTERISTIKE:
Kozmetičko,  biljno ulje slatkog badema, obogaćeno prirodnim vitaminom E.
Dodatak prirodnog vitamina E obezbeđuje ovom ulju,  jače antioksidaciono svojstvo, a samim tim i dugotrajniju stabilnost , kao i veću funkcionalnost. Sadrži i mnoge druge  hranljive sastojke uključujući masne kiseline i vitamine  A, B1, B2, B6. Zbog toga je jedno je od ulja, sa najvećom primenom u kozmetici. Bademovo ulje je svetlo žute boje, sa blagim mirisom, koji podseća na miris oraha. Lagano se apsorbuje. Pogodno je za sve tipove kože, a posebno prija suvoj i iritiranoj koži.
 DEJSTVO:
  • Koža
Dubinski hidrira i hrani kožu čineći je glatkom i mekom. Zbog visokog sadržaja vitamina E, odlično je i u borbi protiv slobodnih radikala. Usporava proces starenje kože, pružajući  joj savršen ten. Sprečava perutanje i svrab suve kože i čini je elastičnom i sjajnom. Vrlo retko izaziva alergije, pa se često upotrebljava i za negu dečije kože.
  • Kosa
Hidrirajuće svojstvo bademovog ulja, blagotvorno deluje i na kožu glave. Sprečava nastanak peruti, a vitamin A, koji se prirodno nalazi u bademovom ulju, štiti folikule i sprečava opadanje  kose.  Kosa dobija  zdrav i sjajan izgled.
 UPOTREBA:
Bademovo ulje je lider među uljima koja se koriste u kozmetičkim preparatima. Ulazi u sastav velikog broja krema za lice, mleka za telo, mleka i ulja za skidanje šminke, preparata  za negu  kose...
Može se koristiti samostalno  ili kao nosač etarskih ulja u uljima za masažu. Zbog niskog viskoziteta, lako se razmazuje po koži, koja ga lagano upija, pa je i potrošnja ulja u svrhu masaže, optimalna.  
                                                 Anželika Lojanica I5

Нема коментара:

Постави коментар

UPALA DEBELOG CREVA(COLITIS) Debelo crevo se nalazi u trbušnoj duplji i sastavni je deo organa za varenje.  Upala debelog creva  ili ...