среда, 31. јануар 2018.

Tantum verde

-Osnovno o leku Tantum verde:
Sprej za grlo ili Tantum verde može se nabaviti u svim apotekama bez recepta lekara i služi za lečenje blažih bolesti ali je bitno pažljivo ga koristiti kako bi se dobili najbolji rezultati.
-Aktivna supstanca u rastvoru je benzidamin koji ima jako antizapaljensk dejstvo i analgetsko dejstvo. Kada dodje u dodir sa zapaljenim tkivom ublažava simptome otežanog i bolnog gutanja  tako da bol brzo nestaje.
-Tantum verde se koristi za usnu sluznicu i služi za lečenje bola i iritacije kod zapaljenja usta i grla, kao što su na primer infekcija bukalne sluznice i grla za vreme prehlade i nakon stomatoloških infekcija.

-Šta sadrži lek Tantum Verde:
Aktivna supstanca: Benzidamin-hidrohlorid
Pomoćne supstance: Glicerol; Sorbitol (kristališući); Saharin-natrijum; Acesulfam-kalijum; Metil- parahidroksibenzoat; Propil-arahidroksibenzoat; Aroma nane; Polisorbat 20; Voda, prečišćena

-Tantum Verde ne smete koristiti:
Lek Tantum Verde ne smete koristiti ako ste preosetljivi (alergični) na aktivnu supstancu ili na bilo koji drugi sastojak leka.Tantum Kao što su na primer parahidroksibenzoati koji mogu izazvati alergijsku reakciju trenutno ili usporeno.

-Kako se upotrebljava lek Tantum Verde:
Ukoliko mislite da lek Tantum Verde, sprej za usnu sluznicu, suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.
2-6 puta dnevno (svakih 1 1/2 - 3 sata) naprskajte sprej na obolelo mesto. Jednim prskanjem oslobodi se 0.17 ml rastvora.:
-Odrasli:
Po 4-8 prskanja na obolelo mesto, 2 do 6 puta dnevno.
-Deca od 6 do 12 godina:
Po 4 raspršivanja na obolelo mesto, 2 do 6 puta dnevno.
-Deca od 3 do 6 godina:
Po 1 prskanje na svakih 4 kg telesne mase, 2 do 6 puta na dan. Pri tome voditi računa da maksimalna doza ne prede po 4 raspršivanja, 2-6 puta na dan.

-Ne sme se prekoračiti preporučena doza leka:
Ukoliko Vam ne bude bolje ili dođe do pogoršanja simptoma u roku od 3 dana treba se obratiti odabranom lekaru.
-Uputstvo za korišćenje spreja:
1)  Uspraviti kanlu na sprej boci.
2)  Staviti kanilu u usta i usmeriti je prema zapaljenom mestu (usta ili grlo). Čvrsto pritisnuti klip na dole.    
-Napomena:
Pri prvoj upotrebi spreja, nekoliko puta pritisnite klip na dole (3-4 puta) sve dok se ne pojavi odgovarajući mlaz. Tantum verde može takodje doći i u vidu tableta.
-Sa upotrebom ovog leka možete prestati  kad poželite bez ikakvih smetnji po Vaš organizam.

Čuvanje:
Držati lek Tantum Verde van domašaja dece! Lek ne zahteva posebne uslove čuvanja.

Ako ste zaboravili da uzmete lek:
U slučaju da ste zaboravili da uzmete lek ne treba nikako da uzimate duplu dozu, samo nastavite sa uzimanjem leka daljim redosledom.

Uzimanje leka Tantum Verde sa hranom ili pićima:
Nisu poznate bilo kakve interakcije sa hranom ili pićima.

Нема коментара:

Постави коментар

UPALA DEBELOG CREVA(COLITIS) Debelo crevo se nalazi u trbušnoj duplji i sastavni je deo organa za varenje.  Upala debelog creva  ili ...