Mast hidrofilnog vazelina
Izrada
Mast I: Holesterol se dobro razriba tečnim parafinom, a zatim se uz mešanje postepeno dodaju lanonil i deo belog vazelina da se izradi homogena mast.
Mast II: Metil alkohol, lanolin i beli vazelin se otope zagrevanjem na vodenoj pari. Holesterol se razriba sa otopljenom smešom i uz mešanje postepeno se dodaje ostatak belog vazelina, da se izradi homogena mast.
Mast III: Stearil alkohol, pčelinji vosak i beli vazelin se otope zagrevanjem na vodenoj pari. Holesterol se dobro razriba sa delom otopljene smeše i uz mešanje dodaje ostatak mase, da se dobije homogena mast.
Pakovanje
Mast se pakuje u plastične kutije ili aluminijumske tube.
Upotreba
Bezvodna apsorpciona podloga za masti i kremove, za omekšavanje i zaštitu kože.
Čuvanje
Dobro zatvoreno, zaštićeno od svetlosti, na temperaturi od 25°C.
Petar Jovanovic I5
Нема коментара:
Постави коментар