среда, 17. јануар 2018.

Citri sirupus

Citri sirupus

Sirup limuna

Izrada
  • Citri tinctura 3g
  • Acidum citricum 2g
  • Sirupus simplex 95g
Limunska kiselina se rastvori u tinkturi i pomeša se sa sirupom. Filtrira se, ako je potrebno.

Osobine
  • Sirup bledožute boje, gotovo bistar, mirisa i ukusa limuna.
  • Meša se bistro sa vodom.
  • Boji lakmus - papir u crveno.
Konstante
  • Relativna gustina 1,288 - 1,304.
  • Indeks refrakcije: 1,444 - 1,451.
Identifikacija, ispitivanje stepena čistoće
  • Mora odgovarati opštem propisu "Sirupi" (12 - 010. S), ispitivanja a-e.
Delovanje i upotreba: korigens
Čuvanje: u punoj, dobro zatvorenoj, sterilnoj boci.
Kartica: Citri sir.
Napomena: izrađuje se prema potrebi.

Petar Jovanovic I5

Нема коментара:

Постави коментар

UPALA DEBELOG CREVA(COLITIS) Debelo crevo se nalazi u trbušnoj duplji i sastavni je deo organa za varenje.  Upala debelog creva  ili ...