петак, 15. јун 2018.

Rakija kao lek?





Protiv bola u želucu, gripa ili prehlade pokušajte pomoću rakije. Rakija će ubiti sve bakterije i viruse na koje naiđe. Inače, rakija se preporučuje i za bolove u mišićima, te za dezinfekciju rana.

Rakija Šljivovica

Rakija šljivovica dosta je jaka, bez boje i sa jakim mirisom koji podseća na čisti alkohol. Šljivovica je rakija koja pomaže kod bolova u trbuhu, posebno ako ste se prejeli jako masne hrane ili hrane lošeg kvaliteta. Šljivovica će u kratkom vremenu razgraditi sve štetne stvari, takođe i one koje nisu štetne.

Travarica

Postoje mnoge vrste travarice, otprilike onoliki broj koliko postoji i vrsta lekovitih biljaka. Rakija travarica se ističe svojim mirisom, a ona je jedna od nalekovitijih rakija. Miris travarice također varira u ovisnosti od kojih trava se rakija pripremila. Boja rakije travarice varira od žućkaste pa sve do zelenkaste. Ako osoba pati od bolova u leđima tada preporučujemo masažu sa travaricom od pelina.

Medena rakija ili Medica

Medica je takođe lekovita rakija, pogotovo ona sa dodatkom propolisa. Ova rakija je jako pitka, sa dosta manjim udelom alkohola u sebi ako je usporedimo sa već navedenim vrstama rakija. Zbog svog blagog ukusa, medicu je opasno piti baš iz razloga da se ne pretera. Pripazite na količinu rakije koju pijete.

Loza
Loza je odlična u borbi protiv zubobolje. U slučaju da vas boli zub trznite čašicu ili dve loze i sigurno će utrnuti.

Rakija Komovica

Rakija Komovica se priprema od ‘ostataka’ stvari za lozu, pa možemo reći da je ona lošijeg kvaliteta od Loze. Ipak, u Komovicu se često stavljaju razne trave što je dovodi na popis lekovitih rakija. Komovica leči zavisno od vrsta trava koje su u njoj.

Mastika

Domaća rakija Mastika priprema se od biljke anis koja je posebno dobra za disajne organe i želučane probleme.

Orahovica

Orahovica je rakija od oraha, a poznato je da orah ima mnoga lekovita svojstva. Neka od poznatijih lekovitih svojstava oraha su da jača koren kose, da pospešuje tamnjenje kože prilikom sunčanja, povoljan uticaj na gastritis i masnoće u krvi.



Нема коментара:

Постави коментар

UPALA DEBELOG CREVA(COLITIS) Debelo crevo se nalazi u trbušnoj duplji i sastavni je deo organa za varenje.  Upala debelog creva  ili ...