петак, 8. децембар 2017.

Latinske poslovice 😊

☺„Alteri semper ignoscito, tibi nunquam.“-Drugome praštaj, sebi nikada rekao je Seneka.  Ako sebi oprostimo svaki pogrešan postupak nikada nećemo uvideti grešku niti se promeniti, ali ako praštamo drugima  pokazujemo kakvi smo ljudi.
☺ “Anquilla non capit muscas.“– Orao ne hvata muhe (tj. veliki čovek ne bavi se malim stvarima). Često smo izloženi ružnim komentarima koje neke od nas povrede,a li oni drugi su ipak svesni svoje vrednosti. Treba verovati u sebe, ne obraćati pažnju na sitne stvari koje staju na put našoj sreći.
☺“ Ardua prima via est.“ – Težak je prvi put (tj. svaki je početak težak). Svako od nas je bio na početku koji je mnogima bio težak, ali vremenom shvatimo da ne bi bili ovde gde smo sada da nismo imali taj početak.
☺  “Audaces fortuna iuvat. “ – Sreća prati hrabre. Treba čvrsto stajati iza svojih odluka i otvoreno reći svoje mišljenje jer je sreća ta koje se osmehuje samo hrabrima☺

Нема коментара:

Постави коментар

UPALA DEBELOG CREVA(COLITIS) Debelo crevo se nalazi u trbušnoj duplji i sastavni je deo organa za varenje.  Upala debelog creva  ili ...